Marktontwikkeling richting pay as-you-go

Het implementeren, beheren en onderhouden van de IT-infrastructuur, inclusief het hele ecosysteem van apparatuur en software, is voor de meeste organisaties een flinke kostenpost. Daarnaast legt dit veel beslag én druk op de IT-afdeling.

Veel organisaties verschuiven daarom hun budgetten naar een op services gebaseerd model met pay-as-you-go. Denk aan Software-as-a-Service, tot zelfs aan Infrastructure-as-a-Service. Dit blijkt ook een uitstekend businessmodel voor hardware.

Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de bedrijven interesse heeft om over te stappen op een ‘as-a-Service’-model voor hardware. Grote aantrekkingskracht daarbij is het verschuiven van het budget van investeringen (Capex of Capital Expenditure) naar operationele kosten (Opex of Operational Expenditure). Tegelijkertijd wordt de werkdruk verlaagd voor zowel IT-afdeling als voor inkoop en management.

Wat is Tech-as-a-Service nou precies?

Tech-as-a-Service is een nieuwe dienst van Tech Data waarbij uw klanten over hardware, software en services kunnen beschikken zonder kapitaalsinvestering. Resellers kunnen daarnaast diverse eigen services toevoegen. Zo ontstaat een pakket waarmee de klant optimaal kan worden voorzien van een technisch hoogwaardige en flexibele oplossing die binnen de door hen gestelde budgetten blijft. Organisaties kunnen op deze manier hun IT-budget optimaliseren terwijl ze toegang krijgen tot de nieuwste technologieën..

Onderscheidende services die de reseller kan toevoegen zijn bijvoorbeeld verzending, installatie en trainingen. Deze kunnen worden aangeboden in dezelfde raamovereenkomst van Tech-as-a-Service, zodat de klant uiteindelijk alles terugvindt in één contract.

TaaS verlaagt de financiële druk op de IT-budgetten, doordat precies bekend is wat per periode moet worden betaald voor de hardware, software en services. Zo wordt de drempel naar nieuwe technologieën en apparatuur lager en kan een organisatie flexibel en schaalbaar met zijn IT-infrastructuur omgaan.

Program Partners

 • HP logo

Wat zijn de voordelen?

Met Tech Data’s Tech-as-a-Service kan elke organisatie de vaak beperkte IT-budgetten maximaliseren. Zonder grote investeringen in technologische oplossingen, worden de IT-kosten van een kapitaalsinvestering omgezet in operationele bedrijfskosten waarbij alle producten en diensten terug te vinden zijn op één factuur. Een eenvoudig, kosteneffectief periodiek Tech-as-a-Service-plan voor klanten maakt ook het beheren van de budgetten gemakkelijker.

Dit betekent TaaS voor u als reseller:

 • Meer variatie in offertes, keuze uit aanschaffen of betalen voor gebruik.

 • TaaS realiseert omzetpotentieel omdat de uitgaven van de eindklant verschuiven naar operationele kosten.

 • Recurring business doordat u ruim voor afloop van het contract met klant in overleg kunt over vernieuwen van de producten.

 • Toegang tot een (CRM-)omgeving/pijplijn waarin de reseller de eindklanten kan beheren.

 • Meer bijverkoop in de vorm van accessoires (lage kosten per maand).

 • Tech Data’s Tech-as-a-Service is volledig geautomatiseerd en 24/7 beschikbaar.

En dit zijn de voordelen voor uw klanten:

 • Maximaliseer het operationele IT-budget.

 • Beperk per direct IT-investeringen, gebruik vrijgekomen budget voor strategische prioriteiten.

 • Lagere eigendomskosten (Total Cost of Ownership).

 • Snellere toegang tot de nieuwste technologieën, en IT is altijd up-to-date.

 • Alle technologie, producten en merken kunnen via TaaS worden verkregen.

Hoe werkt Tech-as-a-Service?

Tech Data’s Tech-as-a-Service is beschikbaar voor al onze resellers. Zodra aan enkele voorwaarden is voldaan en een overeenkomst is getekend, kunt u deelnemen aan het Tech-as-a-Service-programma en krijgt u via InTouch toegang tot het TaaS portaal waar u abonnementen kunt afsluiten. Dit doet u door met uw bestaande account op het Tech Data InTouch platform in te loggen. Hier kunt u een offerte samenstellen. Selecteer de gewenste producten en kies ‘offerte genereren’. Vul de gegevens in van de eindklant en stuur de offerte op.

Zodra de klant de offerte accepteert:

 1. Completeert u de gegevens en converteert u dit naar een abonnement
 2. Dit activeert de verbinding met de bank die een real-time credit check uitvoert
 3. Na goedkeuring zijn de eindgebruikerscontracten te downloaden en kunt u die naar de klant sturen
 4. Vervolgens plaatst u een bestelling met behulp van InTouch
 5. En levert u de apparatuur